Eşti aici

Declarație: Plahotniuc are și cetățenia Cehiei

Noi și noi detalii apar în jurul personajului Vladimir Plahotniouc, fostul președintele al Partidului Democrat, în prezent ales al poporului în Parlamentul de la Chișinău, dar care nu e în țară.
Astfel, după ce zilele acestea s-a scris că pe numele lui ar fi fost intentate mai multe dosare penale în Elveția sau că acesta s-ar afla în America, deputatul Blocului politic ACUM, Dumitru Alaiba afirmă că Plahotniuc ar avea și cetățenie a Cehiei.
Potrivit lui Alaiba acest lucru s-a aflat, după ce la începutul lunii trecute, Vladimir Plahotniuc ar fi încercat să deschidă o nouă firmă în Anglia, de această dată el folosindu-se de un pașaport ceh. Totodată, deputatul ACUM a spus că deși nimeni nu știe despre care urma să fie planul acestei companii, el speră că a reușit să strice noul joc al fostului democrat.
Amintim că anterior, Ministerul de Interne de la Moscova a confirmat faptul că Vladimir Plahotniuc are cetăţenie a Rusiei, iar în 2011 s-a descoperit și că acesta deține cetățenia română, fiind înregistrat sub numele de Vlad Ulinici.