Eşti aici

Declarație: Plahotniuc va fi extrădat, dar nu în Moldova

Și totuși fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc s-ar putea să nu mai ajungă în Moldova, chiar dacă va fi extrădat din America. Cel puțin asta susține Vladimir Cebotari, care, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul nostru de televiziune, a declarat că fostul său coleg de partid ar putea ajunge în alte state. 

„Dumnealui poate să fie deportat în țara sau în una din țările a căruia cetățean este. Noi din presă am auzit că este cetățean a mai multor state. Juridic teoretic eu așa înțeleg, pentru că dacă se deportează există o convenție în această privință și persoanele deportate, de regulă, se deportează în țările a cărui cetățean este. Dacă este cetățean al mai multor țări sau are viză de reședință în mai multe țări, el este în drept să indice țara în care este deportat.”

Întrebat dacă cunoaște situația la zi în care se află Plahotniuc, Cebotari a spus că nu este în curs cu acest lucru, recunoscând însă că în vară, când a mers în America, la fostul deputat totul era bine.

„ –Eu am fost cu alte acitivități în America și printre altele, știind sunt acolo demnealui mi-a dat un sunet și ne-am intersectat. –Și despre ce ați discutat? –Despre multe. Probabil a fost prima și singura noastră întâlnire și discuție în care nu am fost presați de timp, fără angajamente, unde se putea discuta orice.”

Precizăm că declarațiile lui Vladimir Cebotari au fost făcute în contextul în care ieri, Ambasada SUA în Moldova a confirmat că Plahotniuc se află pe teritoriul Statelor Unite, iar în prezent se întreprind măsurile necesare pentru ca acesta să fie deportat, o procedură care însă poate dura foarte mult în timp. Fostul deputat a părăsit Moldova în vara lui 2019, imediat după ce Partidul Democrat a pierdut statutul de lider autoritar în politica moldovenească.