Eşti aici

Democrații n-au mers la audieri

Deputații Partidului Democrat, așa cum anunțaseră și săptămâna trecută, nu au mers la audierile organizate de comisia care se ocupă de elucidarea „tentativei de lovitură de stat” din perioada 7-14 iunie, 2019, pe care, potrivit membrilor acesteia, ar fi comis-o cei din Partidul Democrat, care se aflau atunci la guvernare și care nu au recunoscut legitimitatea noii guvernări. Tot de legitimitate este legată și absența democraților de la aceste audieri, spune deputatul Vladimir Cebotari, care afirmă că anume aceasta este problema comisiei, iar concluziile acesteia nu sunt altceva decât presiuni în adresa Partidului Democrat.

De partea cealaltă, Mihai Popșoi, președintele Comisiei de Anchetă, spune că ar fi multe întrebări în adresa celor trei deputați democrați, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari și Igor Vremea.

Indiferent dacă democrații se vor prezenta sau nu, după o nouă invitație lansată, la Comisia de anchetă, Popșoi spune că până acum a fost „acumulată mai mult decât suficientă informație” despre ceea ce s-a întâmplat în Moldova la începutul lunii iunie. Membrii Comisiei i-au audiat astăzi pe fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, pe șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemârtan, și pe președintele Asociației Procurorilor, Alexandru Cladco, iar Liliana Palii, fost secretar general la Cancelaria de Stat, căreia i-a fost înaintată o invitație la audieri, va veni data viitoare.