Eşti aici

Deputații, pentru ultima dată în Parlament

Legislativul se întrunește joi în ultima sa ședință plenară din această sesiune, în componența veche. Anunțul a fost făcut de speakerul Andrian Candu, care a mai menționat că această ședință va fi atât prima, cât și ultima din 2019.
SNC: 1.19-1.38 (Andrian Candu, președintele Parlamentului)
„Mâine, la ora 11:00, va avea loc prima ședință și, probabil, și ultima din această sesiune. Luând în considerare că ne aflăm în toiul campaniei electorale și preferabil este să nu acordăm această platformă, anume Parlamentul Republicii Moldova, pentru dezabteri electorale.”
În această ordine de idei, Candu i-a îndemnat pe actualii deputați să își facă timp pentru a ajunge în Parlament.
SNC: 2.26-2.50 (Andrian Candu, președintele Parlamentului)
„Astăzi vor fi anunțați toți deputații să revină mâine dimineață aici, la Chișinău. Cred că două, trei ore pot fi sacrificate din campania electorală pentru a luat unele decizii pentru țară. ”
De menționat că printre proiectele care urmează să fie aprobate joi se numără și cele cu privire la acordarea pentru pensionari a unui ajutor de 600 de lei înainte de Paște, precum și cel al alocațiilor de 200 de lei pentru copiii de până la 18 ani. Totuși, aceste decizii, chiar dacă vor fi votate în prima lectură, abia următorul Parlament va decide dacă ele vor fi și menținute.