Eşti aici

Deputații, tot mai aproape de problemele cetățenilor

Problemele cetățenilor urmează să fie dezbătute direct în plenul Parlamentului. Cel puțin asta au promis astăzi deputații Blocului ACUM, Radu Marian și Dan Perciun, care în cadrul unei ieșiri la presă, au anunțat elaborarea unui proiect de lege care ar urma să permită cetățenilor să adreseze anumite petiții direct Legislativului.
 (Dan Perciun, deputat PAS)
„Atât timp cât am fost în opoziție, una dintre activitățile importante pe care le-am desfășurat a fost să identificăm problemele cu care se confruntă cetățenii, să colectăm petiții în susținerea anumitor soluții pe care le-am propus, dar cu regret, de cele mai multe ori, solicitările noastre au fost ingorate de Ministere sau Parlament, respectiv venit azi cu acest proiect încât să obligăm autoritățile să asculte de părerea cetățenilor și să dezbată aceste subiecte la cel mai înalt nivel.”
Cu toate acestea, nu fiecare petiție va ajunge să fie dezbută în cadrul ședințelor Legislative, mai spun autorii proiectului.
 (Radu Marian, deputat PAS)
„Deci, o inițiativă care va aduna 10 mii de semnături va putea ajunge în dezbaterile din plenul Parlamentului. Aceasta este idee simplă a acestui proiect de lege.”
De asemenea, nu vor fi acceptate inițiative defăimătoare sau instigatoare la ură. Or, proiectul are drept scop consolidarea democrației directe în Moldova.
Menționăm că inițiativa va putea fi semnată atât pe hârtie, cât și electronic, iar iscăliturile vor fi considerate valabile dacă vor fi inbtroduse numele, prenumele, codul numeric personal și adresa semnatarului.