Eşti aici

Diguri de protecție, fortificate în mai multe localități

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și autoritățile publice locale continuă să monitorizeze situația alarmantă din lunca râurilor Prut și Nistru.

Astfel, numai pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost întreprins mai multe activități de fortificare a digurilor pentru prevenirea riscului de inundații. Pe scurt, un dig de peste 100 m a fost consolidat pe râul Prut între localitățile Ghioltosu și Țiganca. Lucrări de fortificare a barajelor au avut loc și în satul Dancu, unde a fost întărit digul, cu ajutorul a 150 de saci de argilă nisipoasă.

Activități de prevenire a riscului de inundații au fost întreprinse și în localitățile din lunca râului Nistru. Aici, salvatorii au consolidat mai multe porțiuni de baraj în satele Răscăieți, Cioburciu și Crocmaz, folosind peste 1.500 de metri cubi de argilă.

Menționăm că potrivit prognozei hidrologice, o descreștere a apei de până la 0,7 metri s-a înregistrat și astăzi în lunca celor două râuri, o creștere de până la 0,4 metri fiind atestată doar pe sectorul or. Bender– s. Talmaza.

IGSU va monitoriza stric situația și în continuare, în scopul prevenirii tuturor situațiilor de risc.