Eşti aici

Dodon admite ca ar putea fi suspendat

Președintele Igor Dodon admite faptul că până la sfârșitul acestui an ar putea suspendat din nou din funcție, întrucât refuză să promulge alte patru legi votate repetat de Parlament.
Este vorba despre proiectul Codului serviciilor media audiovizuale; proiectul de lege privind alocarea terenului fostului Stadion Republican Ambasadei SUA la Chişinău; iniţiativa care prevede că în data de 9 Mai va fi sărbătorită atât Ziua Victoriei, cât şi cea a Europei, iar un alt proiect se referă la reorganizarea Departamentul Trupelor de Carabinieri în Inspectoratul General al Carabinierilor.
Într-un interviu pentru presa rusă, Igor Dodon spune că refuzul de a semna legile menționate mai sus vor duce suspendarea temporară din funcția de președinte până la sfârșitul acestui an.
Trebuie de spus că că Legea Supremă îl obligă pe șeful statului să promulge o lege, dacă aceasta este revotată de Parlament.
În ultimul an, președintele Igor Dodon a fost suspendat din funcție de patru ori de către Curtea Constituțională. Interimatul funcției de președinte a fost asigurat de către speakerul Andrian Candu.