Eşti aici

Dodon: Alegerile prezidențiale ar putea fi amânate

Alegerile prezidențiale, preconizate pentru luna noiembrie a acestui an, ar putea fi amânate, spune președintele Igor Dodon, care zice că, deocamdată, nici el, nici Guvernul nu se gândesc la acest lucru, ca urmare a situației fără precedent în care ne-am pomenit. Ar putea fi amânate, afirmă șeful statului, dacă prognozele Organizației Mondiale a Sănătății, conform cărora un val de Covid-19 ar putea să vină în toamnă, se adeveresc.

„Conform procedurii, alegerile ar putea fi anulate, evident, parlamentare, prezidențiale, doar în cazul situației de urgență. Situația de Urgență care este anunțată acum se finalizează pe 15 mai. Sperăm foarte mult ca ea să nu fie prelungită și, după caz, să se termine mai repede. Eu nu cred că se va termina mai repede. Unii din domeniul medical, inclusiv declarațiile OMS și ale ministrului Sănătății, că, chiar dacă va scădea în luna mai-iunie, am putea avea un nou val în toamnă. Dacă în toamnă vom avea o situație ca acum și se va ajunge la declararea unei noi situații de urgență, atunci, evident, alegerile vor fi amânate”.

Potrivit unor declarații anterioare ale președintelui Dodon, alegerile prezidențiale sunt preconizate să aibă loc la 8 noiembrie, anul acesta. Până acum, în mod oficial și-au anunțat candidaturile la funcția de președinte al țării Octavian Țîcu, deputat și președinte al PUN, și Andrei Năstase, liderul Platformei DA.