Eşti aici

Dodon, avertizare pentru judecători

Judecătorii care se fac vinovați de condamnarea R. Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului ar trebui să rămână fără apartamente, consideră președintele Igor Dodon, care propune ca imobilele să fie confiscate și scoase la vânzare, iar banii adunați să fie vărsați în bugetul de stat pentru compensarea cheltuielilor pe care le suportă Guvernul după achitarea prejudiciilor dictate de CEDO.

„La acești judecători trebuie de confiscat toate activele și să ajungă în contul statului. 70 de milioane trebuie puse pe dânșii. Pe dânșii, pe soacră, pe cine mai scriu ei apartamentele și mașinile. Haideți să facem un mecanism ”.

Recent, o hotărâre a CEDO în cazul „Gemenii” a obligat țara noastră să achite 3,6 milioane de euro prejudicii materiale și cheltuieli aferente reclamanților. Despăgubirile trebuie achitate în maxim trei luni. Ieri, la ședința de Guvern, premierul Chicu a solicitat ca judecătorii care sunt vinovați de pronunțarea unor hotărâri care prejudiciază statul să fie urmăriți penal.