Eşti aici

Dodon declină propunerea lui Voronin

Igor Dodon declină propunerea lui Vladimir Voronin și refuză din start cel puțin să o discute. ”Comuniștii, dacă doresc, se pot lua de mână cu liberalii lui Ghimpu și să danseze hora unirii în Parlament”.

Așa a reacționat azi președintele PSRM la propunerea lansată ieri de către președintele PCRM de a crea o guvernare largă cu participarea tuturor fracțiunilor care au acces în Parlament. În acest sens, liderul PCRM trimisese o scrisoare la care așteaptă răspuns de la liderii celorlalte formațiuni politice.

În scrisoare Voronin propunea ca toate partidele din Parlament să aleagă un premier apolitic, dar și miniștrii să nu fie parte a partidelor.

”Nu alegerea unui alt premier-marionetă, ci alegerile parlamentare anticipate și alegerea președintelui prin vot direct vor permite deblocarea situației socio-economice și politice din țară”, a declarat azi Igor Dodon referitor la propunerea lui Voronin.

Ceilalți lideri de partide parlamentare încă nu au reacționat la inițiativa lui Voronin, dar este cert că Vladimir Filat și Marian Lupu au spus-o clar deja că-și doresc Alianță cu PL, Mihai Ghimpu acceptînd inițierea negocierilor.