Eşti aici

Dodon, deja obligat să promulge Codul Audiovizualului

Noul Cod al Audiovizualului a fost aprobat repetat de Parlament. Asta după ce președintele Igor Dodon a refuzat să promulge legea. Proiectul va fi expediat, din nou, la Președinție, iar de această dată șeful statului este obligat, potrivit Constituției, să-l promulge.
Anterior, Igor Dodon a refuzat să promulge noul Cod al Audiovizualului, argumentând că documentul ar îngrădi dreptul la libera exprimare.
Potrivit Constituției, șeful statului este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, preşedintele promulgă legea. Dar Dodon deja a declarat că n-o semnează și gata, iar în replică, președintele Parlamentului, Andrian Candu, spunea la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune că Igor Dodon va fi suspendat temporar.
În cei doi ani de președinție, Igor Dodon a fost suspendat de patru ori, rolul de președinte interimar fiind preluat de șeful Legislativului, Andrian Candu.