Eşti aici

Dodon: „Deputați PD își trimit familiile peste hotare”

Mai mulți fruntași ai Partidului Democrat și-ar fi trimis familiile în afara țării încă de săptămâna trecută, afirmă Igor Dodon, șeful statului, care, într-o emisiune de la postul TV8, a declarat că, de frica unei destabilizări și a pierderii puterii, mai mulți democrați ar fi decis să-și asigure soția și copiii.
 38:30-38:58 (Igor Dodon, șeful statului)
„Eu am familie. Toți avem familie aici. Cei care le-au dus de-aici, și eu știu că mai mulți fruntași din Partidul Democrat ar fi făcut-o deja, fiindu-le spus să o facă încă de vineri. Noi asta știm. Sunt destui. Și deputați, și... Noi știm. Moldova e o țară mică și repede aflăm. Noi avem familiile aici și vrem să fie pace”.
Exact din aceeași cauză, mai spune Igor Dodon, Partidul Democrat ar fi ars mai multe documente oficiale.
 36:01-36:33 (Igor Dodon, șeful statului)
„Știți ce au făcut ieri și alaltăieri? La ei, la CNA și alte structuri de forță au ars documente. Eu am informația. Ei au ars documente legate de furtul miliardului, de ascultările pe care le-au făcut ilegal în acești ani. Eu asta știu, pentru că lumea ne spune. Toți cei care sunt implicați vor răspunde. Noi știm asta”.
După ce a vorbit ieri despre planurile de asasinare a sa, aseară, Igor Dodon a anunțat, în direct, și suma care s-ar oferi pentru lichidarea sa fizică.
: 41:41-42:02 (Igor Dodon, șeful statului)
„Azi, venind aici, mi s-a spus, pentru că noi avem agenți în diferite cercuri, că acești alde Țuțu ar oferi un milion de dolari. Un milion de dolari, evident, prin bandiți. Aceasta este o informație pe care am trimis-o oficial către SPPS”.
Ieri, referindu-se la declarațiile cu privire la asasinarea lui Igor Dodon, cei din Partidul Democrat au afirmat că spusele șefului statului sunt iresponsabile. Și tot ieri, Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat a afirmat că nu au fost identificate riscuri și amenințări la adresa lui Igor Dodon și a membrilor familiei sale, precum și a altor demnitari care beneficiază de protecție specială.