Eşti aici

Dodon: „Moldova nu va fi niciodată federalizată”

Președintele țării Igor Dodon a dat noi asigurări tuturor cetățenilor că în Moldova nu va fi nici un fel de federalizare. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul național de televiziune.
AMB: 7.17-7.35 (Igor Dodon, președintele Moldovei)
„Nici un fel de federalizare nu poate fi. Aceasta este o fobie prin care democrații încearcă să sperie, în primul rând pe americani, și pe cetățeni. Nimeni nu vrea nici un fel de federalizare și nici un fel de federalizare nu o să fie în Republica Moldova, pentru că nu este real acest lucru.”
Șeful statului a făcut această precizare în contextul în care în spațiul public au apărut mai multe înregistrări video de la negocierile dintre Igor Dodon și președintele PD, Vladimir Plahotniuc.
AMB: 13.20-13.30 (Igor Dodon, președintele Moldovei)
„Video trucat, federalizarea nu poate fi, președintele trebuie să discute cu toți. Nu să negocieze, dar să discute cu toți. Am discutat și voi discuta și în continuare.”
Că Moldova nu poate fi federalizată a spus-o și copreședintele Blocului politic ACUM, Andrei Năstase, în cadrul unei emisiune de la PRO TV.
AMB: 48.40-48.50 (Andrei Năstase, co-președintele Bocului ACUM)
„Nimeni nu va îndrăzni și nu va reuși să treacă peste Blocul ACUM în ceea ce privește statutul de stat unitar al Republicii Moldova. Nu va reuși.”
Mai mult, Andrei Năstase a ținut să precizeze că nici alegeri anticipate nu vor avea loc, în ciuda tuturor speculațiilor.
AMB: 1.05.05-1.05.32 (Andrei Năstase, co-președintele Blocului ACUM)
„De fiecare dată când Plahotniuc pierde niște alegeri și nu poate să facă niște târguri, el le anulează. La primăria Chișinău, a pierdut alegerile, a înțeles că cu mine nu se târguiește și atunci le-a anulat. Nu era bun, i s-a părut lui, un articol. Aici, la fel. Păi nu putem să continuăm la nesfârșit să facem alegeri până când îi va cădea bine lui Plahotniuc.”
Menționăm că atât Igor Dodon, cât și Andrei Năstase au reiterat faptul că în condițiile actuale, PD trebuie să transmită puterea pe cale pașnică. Or, altă soluție nu mai există.