Eşti aici

Dodon: Rusia ar putea să ne dea un miliard

Federația Rusă ar putea acorda Republicii Moldova un miliard de dolari pentru reparația drumurilor. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV.
Șeful statului spune că a discutat cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre un suport masiv pentru proiecte de infrastructură. El a precizat că o parte din acești bani ar urma să fie credit, iar o altă parte – grant.
De asemenea, președintele spune că în cadrul vizitei a reușit să obțină anularea pentru jumătate de an a taxelor vamale pentru exportul mai multor produse agricole către Federația Rusă.
Taxele vor fi anulate în perioada 1 ianuarie - 1 iulie. Potrivit șefului statului, taxele vor fi anulate în primul rând pentru mere, struguri de masă, caise, cireșe, vișine, de asemenea, pentru conserve și vinuri.
Și pentru că vin alegerile parlamentare, Igor Dodon a precizat că acordarea acestuia miliard de către Rusia depinde de rezultatele scrutinului din februarie, iar anularea pentru jumătate de an a taxelor vamale pentru exportul mai multor produse agricole, la fel, ar putea fi prelungită în funcție de cine va forma viitorul Guvern, sugerînd atent că pentru toate astea e necesar să învingă partidul său. PSRM.