Eşti aici

Dosar penal pentru finanțare externă

Procuratura Generală anunță că a pornit un proces penal și investighează informații „care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice”, făcând referire la o întâlnire a lui Vladimir Plahotniuc cu Igor Dodon, filmată pe ascuns și publicată de presa Partidului Democrat, în care acesta din urmă afirmă că ar primi bani din partea Federației Ruse.
Potrivit procurorilor, informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizare și inițierea pe caz a unui proces penal.
Cei de la PSRM spun că sunt gata să prezinte probe care se demonstreze contrariul, în condițiile unui proces judiciar liber și echitabil.
 00:18-00:45 (Ion Ceban, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM)
„Toate acțiunile Procuraturii trebuie să se încadreze în cadrul legal. Nu trebuie să fie indicațiile unor oponenți politici și a guvernării care trebuie să plece în regim de urgență. Noi suntem gata să prezentăm probele oricând, pentru un proces judiciar liber, dar nu de procurori și judecători influențați de cineva, dintr-un oficiu anume”.
Procuratura a confirmat că este vorba despre înregistrările făcute de la negocierile dintre Dodon cu Plahotniuc, făcute la sediul PDM și care au apărut ulterior pe Publika.md, în care Igor Dodon vorbește despre faptul că ar fi primit bani din Rusia pentru PSRM. Ulterior, Dodon a spus că imaginile ar fi trucate, iar informațiile scoase din context.