Eşti aici

Elevii din clasele primare au intrat în vacanţă

Elevii din clasele primare au intrat de astăzi, 26 octombrie, în vacanţa de toamnă. Începând cu ziua de joi, 29 octombrie, în vacanţă intră şi elevii din clasele a V-XII-a. Anunţul a fost făcut la şedinţa de luni a Primăriei, de către şefa Direcţiei generale educaţie tineret şi sport, Tatiana-Nagnibeda Tverdohleb, transmite IPN.

Elevii vor reveni la ore luni, pe 2 noiembrie. Următoarea vacanţă este cea de iarnă, care va avea o durată de 17 zile. Şcolarii vor sta acasă în perioada 25 decembrie -10 ianuarie.

Elevii din clasele primare vor mai avea o vacanţă intra-semestrială în perioada 27 februarie-8 martie, când vor sta acasă 9 zile. Elevii claselor gimnaziale şi liceale vor  avea vacanţă în perioada 4-8 martie. Vacanţa de Paşti va fi de 10 zile, în perioada 30 aprilie-9 mai. 

Conform Codului educaţiei, durata anului de studii 2015-2016 este de 33 de săptămâni în învăţământul primar, de 35 de săptămâni în învăţământul gimnazial şi liceal, iar în clasele a IX-a şi a XII-a durata anului de studii va fi de 34 de săptămâni.

Foto: hotnews.ro