Eşti aici

Exportul produselor moldovenești în pericol

Mai multe produse din Moldova ar putea fi interzise pentru export în Rusia. Și asta după ce premierul de la Moscova, Dmitri Medvedev a semnat o dispoziție care prevede oprirea mărfurilor din Ucraina sau care tranzitează teritoriul acesteia, anunță agenția Regnum.
Astfel, ca urmare a acestei decizii, cel mai mult vor avea de suferit întreprinderile din Moldova, chiar dacă de la 1 ianuarie și până la 30 iunie 2019 au fost anulate taxele vamale la exportul către Rusia a legumelor, fructelor, conservelor de fructe și legume și al produselor vitivinicole.
Practic, mai scrie sursa citată, așa-numita măsură de sprijinire a întreprinderilor moldovenești, semnată de Igor Dodon și Vladimir Putin la sfârșitul lui 2018, a fost doar un act de susținere pentru președintele de la Chișinău în preajma alegerilor parlamentare din 24 februarie.
Cu toate acestea, decizia lui Dimitri Medvedev pare să fie, de fapt, o lovitură pentru Igor Dodon, care, printr-o reacție pe rețelele de socializare, a anunțat că pentru soluționarea problemei respective au fost deja contactate autoritățile din Rusia.
Menționăm că dispoziția semnată de Medvedev va reduce și exporturile din regiunea transnistreană a țării noastre către Rusia cu circa 13 milioane de dolari.