Eşti aici

Fără cinci miniștri în Guvernul Filip

Guvernul condus de Pavel Filip a rămas fără șase membri. Este vorba de cinci miniștri și un vicepremier, toți candidați ai Partidului Democrat la alegerile parlamentare atât pe circumscripțiile uninominale, cât și pe lista de partid din 24 februarie, respectiv au fost obligați să-și suspende activitatea pe care o dețin odată cu înregistrarea lor în cursa electorală.
Astfel, până în prezent și-au redus sarcinle din Guvernul Filip, pe durata campaniei electorale, Monica Babuc, Silvia Radu, Alexandru Jizdan, Nicolae Ciubuc și Cristina Lesnic, în timp ce Chiril Gaburici nu și-a părăsit încă fotoliul de ministru.
Precizăm că potrivit prevederilor legale, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, persoanele care dețin funcția de viceprim-miniștru, ministru și membru din oficiu al Guvernului, conducător al autorității publice centrale, președinte și vicepreședinte de raion, primar și viceprimar, pretor și vicepretor, își vor suspenda activitatea pe durata campaniei electorale.