Eşti aici

Filat, atacat în judecată de un fost avocat al său

Casa de avocatură „Popa şi Asociaţii” anunță că a depus o plângere penală împotriva fostului lor client, Vladimir Filat. Plângerea a fost depusă la Procuratura din orașul Frankfurt, în Germania, pe numele fostului premier, pentru defăimare și insultă. Potrivit textului plângerii, toate declarațiile de până acum și cele ulterioare vor fi monitorizate și urmărite penal de către Procurorii din Germania, care urmează să investigheze toate cele expuse de

Filat și să stabilească adevărul în cadrul unui proces echitabil.

Într-o reacție oferită pentru cei de la Unimedia, Vladimir Filat a declarat că abia așteaptă să prezinte probe despre modul în care Casa de Avocatură a decis să-l reprezinte în instanță.

Precizăm că Vladimir Filat l-a acuzat pe Igor Popa că, împreună cu un grup de procurori, ar fi organizat o schemă prin care ar fi furat banii ce i-au fost imputați în dosarul penal deschis pe numele lui.

Fostul premier a fost eliberat din detenție la începutul lui decembrie, anul trecut, după patru ani și două luni în care s-a aflat la închisoare. Reținut în 2015 și condamnat în 2016, Filat primise o pedeapsă de nouă ani de pușcărie în urma unui autodenunț al lui Ilan Șor, care declarase că, pe parcursul anilor, i-a oferit mită de 250 de milioane de dolari.