Eşti aici

Filip către Candu: „Pregătește-te pentru a fi trădat”

Liderul Pro-Moldova, Andrian Candu trebuie să se pregătească pentru o eventuală plecare a mai multor deputați din fracțiunea pe care o conduce. Declarația îi aparține președintelui Partidului Democrat, Pavel Filip și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, în contextul în care patru aleși ai poporului din cadrul fracțiunii Pro-Moldova au anunțat că la prezidențiale o vor susține pe Violeta Ivanov, candidata Partidului „Șor”. 

„Cel care a trădat odată sau cel care s-a vândut odată sau de mai multe ori va continua să facă acest lucru întotdeauna. Eu am impresia că a fost o surpriză și pentru domnul Candu toate aceste lucruri care se întâmplă acum, dar el trebuia să fie pregătit pentru asta. Nu poți construi o formațiune veritabilă cu transfugi și oameni care se vând.”

În context, Pavel Filip a mai spus că la o eventuală ofertă mai bună, mulți deputați din Pro-Moldova vor pleca la un alt partid.

„Imediat ce vor avea o ofertă mai bună în următoarea perioadă, lucrul acesta se va întâmpla. Eu o să mă opresc aici, pentru că nu cunosc prea multe detalii din interior. Cum vă spuneam, nici nu mă interesează, dar nu a fost o surpriză pentru mine și eu cred că nu este vorba doar de patru oameni de acolo, dar mai sunt.”

Amintim că de la începutul anului, sub diferite pretexte, 17 deputații, printre care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari sau Violeta Ivanov, au părăsit Partidul democrat și au aderat la fracțiunea nou-formată, Pro-Moldova, precum și la cea a Partidului „Șor”. Iar zilele trecute patru deputați ai lui Candu au anunțat că o vor susține pe Ivanov la prezidențiale, deși aceasta nu este pozitia oficială a Partidului, ei precizând în acest sens că decizia respectivă esta una proprie.