Eşti aici

Filip cere demiteri și penalizări

Lipsa de reacție și bâlbâiala ar putea să-i coste funcția pe mai mulți responsabili din cadrul Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească și serviciul 112. Asta după ce premierul Pavel Filip, în cadrul ședinței guvernului, a criticat dur modul în care un bărbat în vârstă de 65 de ani a așteptat ambulanța mai bine de 40 minute, timp în care, în convulsii, a stat întins pe stradă, apoi s-a stins din viață.
SNCVideo M2U098: 00:43-01:12 + 05:02-05:11 (Pavel Filip, prim-ministru)
„În primul rând, faptul că ambulanța a ajuns peste 40 de minute cred că este un lucru inacceptabil. Sincer, nu știu cum se putea întâmpla așa o chestiune, pentru că Chișinăul nu este cel mai mare oraș, mai ales că era o oră târzie, atunci când nu sunt atât de multe mașini prin oraș. Solicit, și cred că este corect, concedierea pentru încălcarea gravă a obligațiunilor de muncă”.
Amintim că, săptămâna trecută, un bărbat a decedat după ce ar fi aşteptat timp de 40 de minute intervenţia medicilor, iar apelurile repetate la serviciul 112 nu ar fi dat nici un rezultat.
Incidentul a avut loc pe strada Lech Kaczynski din sectorul Centru al Capitalei. Potrivit martorilor, care au şi solicitat ajutorul medicilor, ambulanţa a ajuns prea târziu, iar bărbatul nu a mai putut fi salvat.