Eşti aici

Filip sugerează că Rusia intervine în campania electorală

După ce ieri s-a anunțat că cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul Federației Ruse, dar au depășit termenul legal de ședere, vor putea să revină în Moldova, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie, iar autoritățile ruse promit să nu aplice sancțiunile administrative cînd vor reveni în Rusia, reprezentanții guvernării califică facilitățile drept ,,intervenție în campania electorală a Republicii Moldova din partea Federației Ruse”.
Pe de altă parte, președintele Igor Dodon susține că moldovenii care din diverse motive au încălcat legislația imigraționistă a Rusiei, pot beneficia de anularea acestor încălcări, dacă vor părăsi teritoriul Rusiei în perioada ianuarie – februarie 2019 și vor reveni în Rusia nu mai devreme de luna martie anul viitor. Perioada în care moldovenii pot reveni acasă este exact cea în care se vor organiza alegerile parlamentare.
Reprezentanții guvernării susțin că este vorba de o decizie cu iz electoral. Cu alte cuvinte, partea rusă și Dodon speră că moldovenii reveniți din Rusia vor vota pentru PSRM la alegerile parlamentare în semn de recunoștință pentru că li s-au iertat păcatele ce țin de termenul de ședere pe teritoriul Federației Ruse.
Pavel Filip prim-ministru 13.28 – 13.46
Amintim că ieri șeful statului și-a exprimat recunoștința față de autoritățile ruse pentru măsurile întreprinse cu privire la realizarea înțelegerilor la care a ajuns cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în timpul vizitei sale oficiale în Rusia, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie.