Eşti aici

Foștii speakeri și premieri, lipsiți de facilități

Actuala putere politică din Moldova luptă pentru a restabili egalitatea între cetățeni. Astfel, în acest sens, deputații Blocului ACUM, Iurie Reniță și Lilian Carp au înregistrat o inițiativă legislativă prin care cer ca foștii conducători ai Parlamentului și Guvernului să fie lipsiți de pază de corp, mașină de serviciu, asistență medicală, tratamente gratuite la sanatorii sau pașaport diplomatic.
Potrivit deputaților ACUM, foarte mulți cetățeni le-au cerut insistent să se clarifice cu facilitățile oferite înalților demnitari din stat, reforme ce i-ar permite Moldovei să revină la normalitate și la standartele europene.
Anterior, Guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege care prevede anularea mai multor garanții sociale pentru foștii șefi de stat. Inițiativa Cancelariei de Stat urmează să treacă de votul Parlamentului.
De asemenea, trebuie de precizat și faptul că, de mașini de serviciu permanente ar putea fi lipsiți și actualii membri ai Guvernului, care s-ar putea să beneficieze de această facilitate doar prin solicitare.