Eşti aici

Gazele rusești, mai ieftine cu 25 de %

Moldova ar putea cumpăra gazele rusești la un preț mai mic. Cel puțin asta crede șeful statului Igor Dodon, care, în cadrul unei emisiune de la NTV Moldova, a spus că într-o discuție purtată cu președintele „Gazprom”, i-ar fi cerut acestuia să examineze posibilitatea de a acorda țării noastre o reducere a prețului.
SNC: 6.04-6.15 (Igor Dodon, președintele Moldovei)
„Pentru este important prețul. Iar în contextul în care noi am primit statutul de observator la Uniunea Euroasiatică, noi ne-am adresat partenerilor noștri pentru a ne oferi o reducere de 25%.”
Totodată, cum acordul dintre Moldova și „Gazprom”, semnat în 2006, expiră la sfârșitul lui 2019, șeful statului susține că acest lucru trebuie discutat și în cadrul negocierile pentru următorul contract.
Mai mult, Igor Dodon a mai spus că, în cadrul întrevederii, a vorbit și despre datoria pe care o are regiunea transnistreană față de compania rusă.
SNC: 6:50-7.11 (Igor Dodon, președintele Moldovei)
„Datorita istorică care este a părții din strânga Nistrului. Aici, ca toți să știe și să nu apară diferite interpretări, noi, cei din dreapta Nistrului, nu vom plăti pentru cei din stânga Nistrului. Și eu cred că nici nu trebuie să o facem. Cu această datorie ne vom lămuri separat.”
Cert este că această afirmație a fost făcută, deși săptămâna trecută, la fel, în vizita sa de lucru în Rusia, Igor Dodon, într-o întrevedere cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, s-a arătat foarte îngrijorat de situația, în general, a cetățenilor din stânga Nistrului, mai ales în contextul „libertății” participării lor la alegerile parlamentare.