Eşti aici

Grigorciuk rămâne în arest

Pavel Grigorciuk, activistul care l-ar fi lovit cu o palmă pe Sergiu Sîrbu, deputat din partea PD, rămâne în custodia procurorilor, după ce instanța a decis prelungirea mandatului său de arest cu încă 30 de zile. Astăzi, la ședința de judecată, Grigorciuk a avut parte de doi susținători-surpriză: Elena Bodnarenco și Vladimir Voronin, liderul Partidului Comunist, care a solicitat instanței să fie acceptat ca și garant al eliberării activistului civic.
Voronin spune că vinovat de producerea incidentului s-ar face chiar Sîrbu, care l-ar fi înjurat primul pe Grigorciuk.
 (Vladimir Voronin, lider PCRM)
„Sîrbu, Sîrbu l-a înjurat pe Grigorciuk. Sîrbu a fost inițiatorul acestui incident și sunt martori care au văzut și auzit aceste lucruri. Eu n-am auzit cuvintele concret, dar Sîrbu l-a înjurat, l-a trimis nu știu unde. Noi toți eram acolo, în acea învălmășeală”.
Fostul președinte al țării a mai adăugat că acest dosar nu este nimic altceva decât o răfuială politică, iar Grigorciuk ar fi trebuit să scape cu o amendă, pentru că este o încălcare administrativă.
Amintim, pe 21 martie, imediat după prima ședință a noului Parlament, Pavel Grigorciuk și Sergiu Sîrbu s-ar fi luat la ceartă într-un local din apropiere. Cearta ar fi avansat în acuzații urâte, iar Grigorciuk i-ar fi dat o palmă juristului Partidului Democrat. Imediat după, potrivit soției lui Sîrbu, acesta ar fi fost transportat la Spitalul de Urgență, acolo unde ar fi primit îngrijiri medicale.
Grigorciuk a fost apoi reținut de poliție și plasat în izolator. Acesta a recunoscut că i-ar fi dat o palmă deputatului PD, însă neagă că între ei ar fi fost o bătaie. El riscă cinci ani de pușcărie.