Eşti aici

Grupare criminală care clona carduri, deconspirată

Clonau cardurile utilizatorilor, procurau mașini scumpe și trăiau în lux. Este vorba despre cinci membri ai unei grupări infracționale, bazată pe fabricarea unor carduri prin intermediul unor tehnologii IT sofisticate, care au fost reținuți de către procuri și polițiști. Organizatorul grupării s-a dovedit a fi un bărbat de 33 de ani, locuitor al municipiului Chişinău. Acesta îşi desfăşura activitatea ilegală într-un apartament din Capitală, iar ceilalți membri, cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani, au aveau rolurile bine împărțite.
Potrivit Poliției, suspecții, care extrăgeau banii din străinătate, dețineau cunoștințe vaste în domeniul IT.
SNCVideo Politie: 08:08-08:44 (Alexei Bacoș, șef direcție IFE)
„Toate persoanele care au acționat și acționează în această grupare au cunoștințe în domeniul tehnologiilor informaționale. Cunoșteau bine tot procesul de confecționare și aplicare a acestor carduri, precum și în sistemul bancar”.
Metodele de acțiune ale indivizilor erau foarte complexe și bine gândite, în așa fel încât diferențele să nu fie observabile, zic polițiștii.
SNCVideo Politie: 22:00-22:20 (Alexei Bacoș, șef direcție IFE)
„Unde se introduce cardul, în bancomat, este o plăcuță care se aplică deasupra. Ea, la prima vedere, nu este vizibilă, corespunde în totalmente cu fața bancomatului. De aceea, introducând cardul bancar, persoana nu putea să bănuiască ceva”.
Procurorii nu exclud că rețeaua grupului infracțional este mult mai mare, așa că vor desfășura în continuare operațiuni de investigare alături de Interpol. Doi dintre suspecți au fost anterior anchetați și condamnați pentru infracțiuni similare. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la opt ani.