Eşti aici

Guvernul alocă fonduri pentru echipamente de protecție

Pas important pentru îmbunătățirea calității sistemului medical. Guvernul de la Chișinău a decis să scoată alte aproximativ 36 de milioane de lei din fondul său de rezervă pentru a cumpăra echipamente de protecție, în contextul luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit unui Proiect de Lege prezentat de vicepremierul, Serghei Pușcuța și care a fost aprobat în ședința de astăzi a Executivului, din banii alocați, Ministerul Sănătății urmează să cumpărare 200.000 de ecrane de protecție și 500.000 de respiratoare.

„Este un proiect pentru a ne asigura pentru perioada următoare cu echipamente de protecție. La ulterioara rectificare a bugetului, Ministerul Finanțelor va veni cu suplimentarea fondului de rezervă și a fondului de intervenție cu peste 100 de milioane de lei”, a menționat prim-ministrul, Ion Chicu.

Precizăm că contractul de achiziții publice a produselor va fi atribuit Centrului de achiziții publice centralizat în sănătate, utilizând procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.