Eşti aici

Haos matinal la Chișinău

Haos total în această dimineață în centrul Chișinăului. Liderul Partidului Nostru și susținătorii acestuia au bloc la ora 03.00 noaptea bulevardul Ștefan cel Mare cu mașini și cu ajutorul unui TIR. Efectele nu s-au lăsat mult așteptate – partea de centru a orașului fiind blocată. De pe scena din fața Parlamentului, instalată de PN și PSRM, Usatîi a spus că acesta-i doar un avertisment pentru guvernare.

Iar la 08:45, protestatarii au deblocat strada. Interesant e că Igor Dodon s-a distanțat imediat de acest protest spunînd că blocarea bulevardului este acțiunea PN, dar nu și a PSRM.

În același timp, Poliția a inițiat mai multe anchete după blocarea traficului rutier de pe bulevard. Cei care vor fi găsiți vinovați, riscă șase ani de închisoare și amenzi de pînă la 20.000 de lei. De asemenea, pentru organizarea ilegală a manifestațiilor, persoanele implicate riscă o amenda de pîna la 1.000 de lei. Primarul Capitalei a criticat foarte dur manifestația de azi a protestatarilor din fața Parlamentului.

Tot azi, Renato Usatîi a vorbit foarte mîndru despre ceea ce s-a întîmplat duminică noaptea în fața sediului PLDM, cînd o autospecială s-a tamponat intenționat în sediul formațiunii și a aruncat cu tone de excremente în fața partidului.

MAI a anunțat azi că pentru ceea ce s-a întîmplat în fața sediului PLDM au fost întocmite dosare penale, iar două persoane au fost deja reținute.