Eşti aici

Harunjen va fi investigat pentru uzurparea puterii în stat

Eduard Harunjen va fi cercetat penal pentru uzurparea puterii în stat. Asta a decis astăzi Consiliul Superior al Procurorilor, care a luat act de sesizarea vicepremierului și ministrului de Interne, Andrei Năstase depusă împotriva fostului procuror general. Anunțul a fost făcut public de către Angela Mutuzoc, președintele CSP, după circa o oră de dezbateri.
Drept replica la această deciziei, Eduard Harunjen a negat ferm învinurile care i-au fost aduse de către ministrul de interne.
Totuși, a mai spus Angela Mutuzoc, Consiliul nu are competentă și de a se expune pe marginea punctului 2 și 3 din sesizarea lui Andrei Năstase, în care acesta a cerut recunoașterea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Moldova și a Declarației cu privire la constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și Partidul Democrat, respectiv audierea în calitate de martori în cadrul urmăririi penale a semnatarilor Declarației sus menționată.
În această ordine de idei, potrivit lui Mutuzoc, odată ce CSP nu are competența de a se expune pe marginea acestor două puncte, sesizarea ministrului de interne va fi transmisă Procuraturii Generale.