Eşti aici

Iarna-i grea, problema-i mare

Ninsorile promise în aceste zile de meteorologi au început încă din această noapte, iar drumarii, din insuficiență de timp sau utilaje, cu greu fac față condițiilor meteo. Cel mai mult de pătimit au însă șoferii, care fie au trebuit să aștepte zeci de minute în trafic, fie au fost puși în dificultate de drumurile înzăpezite de pe traseele naționale. Prin urmare, accidentele rutiere au fost la ordinea zilei. Pe traseul Taraclia-Cahul, un microbuz cu șase persoane la bord a derapat într-un șanț, după ce șoferul acestuia a pierdut controlul volanului. Din fericire, cu excepția unei singure persoane, care a fost transportată la spital, nimeni nu a avut de suferit.
Și în capitală, în primele ore ale dimineții, pe bulevardul Dacia, doi bărbați au ajuns la spital după ce două automobile s-au ciocnit frontal.
Un alt accident a fost surprins de camera de bord a unui șofer din capitală, care a înregistrat momentul în care un automobil, din cauza neadaptării vitezei la condițiile meteo, a intrat în alte două automobile care staționau la semafor.
Dis-de-dimineață, primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat mobilizarea direcțiilor primăriei în deszăpezirea străzilor, curățarea trotuarelor și împrăștierea materialului antiderapant, rugându-i pe locuitorii orașului să opteze pentru transportul public, iar șoferii să evite drumurile în pantă.
Ca să suplinească deficiențele de utilaje ale întreprinderilor primăriei, Regia Transport Electric a scos pe străzi ingenioasa idee a unui troleibuz cu lamă, pus la treabă pentru prima dată.
Lama a fost confecționată în cadrul Regiei Transport Electric, iar pe ea este montat și cauciuc, pentru a nu fi distrus asfaltul. Troleibuzul cu lamă nu poate interveni decât pe drumurile unde există o rețea de contact la energia electrică.