Eşti aici

Igor Dodon: „Guvernul Chicu nu va cădea”

Președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, rămâne pe poziție și susține că Guvernul condus de prim-ministrul Ion Chicu nu-și va da demisia, în ciuda presiunilor la care este supus în ultima perioadă. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, unde Dodon a precizat că la ziua de astăzi, Executivul este susținut de 37 de deputați socialiști și câțiva independenți.

„Guvernul Chicu nu va pleca în demisie. Noi am avut discuții cu domnul prim-ministru și noi nu examinăm varianta ca cineva sub presiune să impună acest Guvern să-și scrie cererea de demisie, la propria inițiativă, pentru că aceasta va fi iresponsabil față de cetățeni și față de țară, în condiții de iarnă și în condiții de pandemie”.

În context, Igor Dodon a venit și cu un răspuns la speculațiile precum că el ar urma să devină prim-ministrul țării.

„Am văzut că mai mulți analiști politici au început să lanseze speculații că Igor Dodon repede o să plece în demisie, Greceanîi îl va numi și va deveni prim-ministru până la sfârșitul anului. Mare aberație. Asta ar fi cea mai mare greșeală din partea mea”.

Mai mult, președintele a ținut să precizeze și că, la moment, nu mai este luată în calcul organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și că în Legislativ nu va fi alcătuită curând o altă coaliție.

„În acest Parlament, noi avem 40 de deputați minimum, fără socialiști, care nu vor alegeri parlamentare anticipate. Dacă socialiștii ar fi împotriva anticipatele, se primește 70-77-80 de deputați care nu vor anticipate. De aceea, formula dizolvării acestui Parlament ține de Partidul Socialiștilor. Noi vom fi aceia care vor decide când și cum. Până la sfârșitul lunii decembrie 2020, eu cred că nu va fi niciun fel de coaliție în Parlament. Vor fi votate proiectele de legi, inițiativele Guvernului sau ale deputaților, așa situativ”.

Menționăm că în acest sens, Igor Dodon a mai spus că PSRM va examina posibilitatea creării coalițiilor pe termen scurt și mediu după anul nou, când el va reveni în fruntea partidului, iar cea mai bună variantă în acest sens ar fi o colaborare între PSRM și PAS.