Eşti aici

Încă 21 de corpuri neînsuflețite găsite în Mediterană

Corpurile a 21 de persoane, presupuse că sunt migranți, care au încercat să ajungă în Spania, au fost găsite pe țărmurile Mediteranei.
Cele mai recente date ridică numărul total al migranților înecați în Mediterană, în 2018, a ajuns la 1.586, conform informațiilor oferite de Organizația Internațională pentru Migrație. Rămășițele a nouă persoane din Africa Sub-Sahariană au fost găsite pe 4 septembrie, pe o plajă algeriană, la aproximativ 200 km de coasta spaniolă. A doua zi, alte patru cadavre au fost recuperate pe plaja vecină din Saïdia, dincolo de granița Marocului.
Trupul unei femei a fost găsit pe plaja Las Salinas, pe 11 septembrie, iar corpul unui tânăr african a fost recuperat de către pescarii de lângă La Almadraba, în enclava spaniolă din Ceuta, pe 13 septembrie.
După venirea la guvernare a noului premier de la Madrid, Pedro Sanchez, Spania a devenit mult mai primitoare în raport cu migranții africani. În luna iunie a acestui an, aproape 800 de imigranți au fost primiți în Spania, după ce Italia le-a refuzat categoric accesul în peninsulă.