Eşti aici

Îndemnul Maiei Sandu către funcționarii publici

Maia Sandu, noul prim-ministru, îndeamnă funcționarii publici să revină la muncă și să nu-și facă griji pentru salarii, pentru că, spune ea, în curând, situația va reveni la normal.
02:99-03:42 (Maia Sandu, noul prim-ministru al țării)
„Avem Parlament și Guvern legal învestit, recunoscut de partenerii noștrii externi. Vă rog frumos să ignorați toate indicațiile ilegale care vin de la reprezentanții regimului care pleacă. Vă asigur pe toți că, foarte curând, lucrurile vor reveni la normalitate și toți angajații Guvernului își vor putea continua munca în condiții sigure. Nu trebuie să vă fie frică. Orice amenințare sau încercare de a vă demite din funcții, operată de actualul regim, va fi anulată. Locurile dumneavoastră de muncă sunt în siguranță”.
Premierul Maia Sandu a îndemnat funcționarii publici să i se alăture pentru a construi împreună.
Maia Sandu, noul prim-ministru al țării 03.43 – 04.06
Din 24 februarie și până în prezent, Pavel Filip a fost cel care a asigurat interimatul funcției de prim-ministru, odată cu dizolvarea vechiului Parlament și convocarea alegerilor parlamentare ordinare. Mandatul său a fost prelungit automat, ca urmare a discuțiilor eșuate privind constituirea unei majorități parlamentare, care a fost creată abia la 8 iunie, decizie declarată ilegală de Curtea Constituțională.