Eşti aici

Intoxicațiile alimentare, tot mai periculoase

Statistici tot mai alarmante. 10 moldoveni mor, iar alți circa 20 de mii au de suferit anual din cauza intoxiacțiilor alimentare. Datele au fost făcute publice în contextul marcării Zilei Mondiale a Siguranței Alimentare, comunică MOLDPRES.
Potrivit sursei citate, care face referire la specialiștii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, în special în perioada verii, anual izbucnesc peste 20 de focare epidemice cu implicarea unui număr de până la 300 de bolnavi.
Totodată, mai anunță cei de la ANSP, în domeniul siguranței alimentare, în Moldova o problemă esențială o constituie și organizarea alimentației copiilor, una din care fac parte tot mai multe produse nesănătoase, cu un conținut sporit de sare, zahăr și grăsimi precum dulciurile sau fast-food-urile.
Menționăm că la nivel mondial, alimentele contaminate provoacă peste 200 de boli, de la diaree la cancere, iar anual, din această cazuă, o persoană din zece se îmbolnăvește.