Eşti aici

Ion Chicu, în apărarea procurorului general

Tentativele de a-l descuraja și chiar înlătura din funcție pe Alexandr Stoianoglo au și început, dar procesul decriminalizării și dezoligarhizării statului este ireversibil. O spune premierul Ion Chicu, înainte de ședința de mâine a Curții Constituționale, care va decide dacă Stoianoglo a fost numit legal sau nu în funcție.

„Dacă vrem să supraviețuim ca stat, trebuie să ne unim cu toții și să susținem eforturile procurorului general. Dacă această crimă rămână nepedepsită – acesta este scopul mișcărilor politice de ultimă oră și a tentativelor de a-l înlătura pe Alexandr Stoianoglo, Moldova nu mai are viitor”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

La începutul acestei săptămâni, socialiștii au emis un comunicat în care afirmă că grupul parlamentar „Pro Moldova” și Partidul „Șor” ar planifica să destrame până la următoarea ședință a Parlamentului actuala majoritate parlamentară, ca să nu fie votată o eventuală solicitare din partea procurorului general de ridicare a imunității în cazul unor deputați care au avut un rol important în furtul miliardului.

Mâine, Curtea Constituțională va analiza procedura prin care Alexandru Stoianoglo a fost numit procuror general, în urma unei sesizări depuse în toamna anului trecut de un grup de deputați ai PD, care acum fac parte din grupul Pro Moldova.