Eşti aici

În Iran spiritele nu se liniștesc

Noi proteste în capitala Iranului, Teheran, soldate cu ciocniri violente între manifestanți și forțele de ordine, care nu s-au ferit să facă uz de muniția de război și gaze lacrimogene. Oamenii s-au adunat în stradă pentru a protesta față de doborârea avionului care decolase de la Teheran și care urma să ajungă la Kiev, în urma căreia toți cei 176 de pasageri aflați la bord, mulți dintre ei fiind tineri, au murit.

Mii de persoane au protestat în stradă, scandând sloganuri împotriva ayatollahului Ali Khameneni, liderul suprem al Iranului. Violenţe au izbucnit în Piaţa Azadi din Teheran, iar forţele de ordine au utilizat gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor.

Regimul de la Teheran a recunoscut că a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.