Eşti aici

Iranul a emis mandat de arest pe numele lui Trump

Iranul a emis un mandat de arestare și a cerut ajutorul Interpol pentru a-l reține pe președintele american Donald Trump și alți zeci de oameni pe care-i consideră vinovați de trimitera unei drone care a ucis un general iranian de top de la Bagdad.

Potrivi informațiilor, Trump, împreună cu peste 30 de alții iranieni acuzați de implicare în atacul din trei ianuarie, în urma căruia a fost ucis, generalul Qassem Soleimani, este acuzat de omor și terorism. Oficialii au anunțat că Iranul va continua urmărirea penală chiar și după încheierea președinției sale. Interpolul nu a venit cu o reacție.

În mod normal, după ce primește o solicitare, Interpol instituie o comisie și discută dacă să partajeze sau nu informațiile cu statele membre. SUA l-au ucis pe generalul Soleimani într-un atac cu drona, în ianuarie, în apropierea Aeroportului Internațional Bagdad.

Asasinatul a avut loc după luni întregi de incidente care au crescut tensiunile între cele două țări. Iranul a încercat apoi să se răzbune cu un atac de rachete balistice care au vizat trupele americane din Irak.