Eşti aici

Iurie Leancă, din nou un șomer

Fostul vicepremier al Moldovei, Iurie Leancă se află din nou într-o poziție cu alți zeci de mii de cetățeni, adică în cea de șomer. Cel puțin asta a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul TVC21, unde a mai spus că a rămas fără un loc de muncă după ce a plecat din componența Guvernului Filip.
AMB: 48.28-48.58 „Acum mă gândesc, în primul rând, la un serviciu. Câteva opțiuni sunt. Acum urmează să materializez una dintre ele, care să-mi aducă o anumită satisfacție. La sigur că nu mă voi lansa în business, pentru că businessman nu m-am văzut niciodat, dar angajat într-o instituție, asta mi-aș dori. Nu vreau să plec în afara Moldovei.”
În acest sens, liderul Partidului Popular European din Moldova a menționat că preocuparea sa principală este să-și găsească un serviciu care să-i aducă un venit financiar decent pentru a-și întreține familia.
Cu toate acestea, Iurie Leancă a spus ferm că nu-și va propune candidatura pentru vreo funcție în actualul Guvern, dar că poate să-i dea careva sfaturi pe politică externă fostei sale colege de partid, actuala prim-ministră a țării, Maia Sandu.
Iurie Leancă, cel care a petrecut zece ani în politica moldovenească, a exercitat ultima dată funcțiile de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și vicepremier în fostul Executiv, condus de Pavel Filip.