Eşti aici

La București, Guvernul PSD nu cade

Moțiunea de cenzură depusă de opoziție, cu peste 170 de semnături, împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă, în România, nu a trecut, după ce majoritatea condusă de PSD și partidul ALDE au avut suficiente voturi ca să o respingă.
Imediat după vot, cei din Partidul Social Demcorat au transmis că respingerea moţiunii de cenzură „confirmă faptul că Guvernul se bucură de un sprijin parlamentar stabil care va permite continuarea realizării promisiunilor faţă de electorat şi că moţiunea nu a întrunit toate voturile parlamentarilor care s-au coalizat pentru a vota „pentru”.
SNCVideo: 00:00-00:17 (Viorica Dăncilă, prim-ministrul României)
„Ca să depui o moțiune de cenzură, trebuie să vii cu ceva în loc, trebuie să vii cu un program, cu un proiect, pe care să-l prezinți cetățenilor României. În această moțiune de cenzură am văzut superficialitate, jigniri, ceea ce demonstrează că nu a fost tratată cu seriozitate”.
Din numărul total de parlamentari, din Senat și Camera Deputaților, care este 465, au fost prezenţi 350. Au fost exprimate 210 voturi, dintre care voturi „pentru” 200, voturi „împotrivă” 7, abţineri 3. Pentru ca moţiunea să fi fost adoptată erau necesare 233 de voturi „pentru”.