Eşti aici

Locatarii din blocul de pe Bd. Moscova se întorc acasă

Locatarii blocului afectat de explozie din sectorul Râșcani al capitalei pot reveni de astăzi acasă. 116 din cele 126 de apartamente pot fi locuite deja, iar în zece apartamente, de la etajele 14-17, care au fost cele mai afectate de deflagrație, au loc ultimele lucrări, care se vor încheia zilele viitoare. Anunțul a fost făcut de către ministrul Chiril Gaburici, care, imediat după deflagrație, a convocat mai multe ședințe cu specialiști în domeniu, pentru a monitoriza și coordona acțiunile de reparație a blocului afectat.
Anterior, reprezentanții Primăriei anticipau pentru data de 20 decembrie reîntoarcerea persoanelor ale căror apartamente au fost afectate.
Reamintim că o deflagrație puternică, produsă într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al capitalei, a luat viața a cinci persoane, inclusiv a unui copil de patru ani. În urma investigațiilor, organele de anchetă au stabilit că explozia nu s-a produs din cauza unei butelii de gaz, așa cum s-a vehiculat inițial, ci din cauza unui aragaz lăsat deschis de către proprietara apartamentului, care s-a stins și ea la spital.