Eşti aici

Maia Sandu, despre desemnarea lui Kovesi ca procuror

Desemnarea Laurei Codruța Kovesi la postul de procuror general în Moldova ar fi „o idee minunată”, consideră premierul Maia Sandu, care, într-un interviu pentru un portal de știri din România, a vorbit despre această posibilitate.
Amintim aici că noua alianţă de la Chişinău dintre blocul ACUM şi socialiştii lui Igor Dodon au decis să modifice legislaţia astfel încât funcţia de procuror general să poată fi ocupată şi de persoane care nu au cetăţenie moldoveană, iar Maia Sandu nu exclude acest scenariu, chiar dacă, spune ea, ar fi greu s-o convingă pe Kovesi să vină la Chișinău.
Liderul PAS a mai spus că sunt şi procurori independenţi în Moldova, doar că ei nu au fost promovaţi.
Kovesi a deținut funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție în perioada 2013, iar mandatul său a sporit considerabil încrederea publică în instituție, atât în România, cât și în întreaga UE. La începutul acestui an, Codruța Kovesi a depus dosarul pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European și așteaptă încă un răspuns din partea celor două foruri supreme ale organizației: Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.