Eşti aici

Maia Sandu, despre un acord cu PSRM la locale

Premierul Maia Sandu este de părere că un acord între PSRM și ACUM în vederea alegerilor locale, despre care a vorbit anterior și președintele Igor Dodon, trebuie semnat. În cadrul unui interviu pentru Cotidianul, premierul a spus că este vorba despre un „acord de neagresiune în campanie”.
 (Maia Sandu, prim-ministru)
„Bine, nu știu dacă e vorba de o coaliție, ci mai degrabă de o neagresiune în campanie și cred că e o opțiune de a demonstra că putem să facem campanie pe subiecte și pe probleme, pe soluții, fără să repetăm experiențele cu atacuri la persoane, cu prezența geopolitică în campanie, atunci când vorbim de primarul unei localități. Există această șansă să semnăm acest acord de neagresiune, așa cum am făcut altădată cu alți parteneri politici”.
Cât despre Chișinău, Maia Sandu spune că posibilitatea ca ACUM și PSRM să aibă un candidat comun este ireală.
(Maia Sandu, prim-ministru)
„Nu cred că este reală această opțiune. Suntem forțe politice. Fiecare are candidați suficienți, buni, pe care-i considerăm potriviți pentru această campanie. Mai departe, alegătorii vor decide”.
Amintim, pentru prima dată, ideea unui bloc comun al PSRM și ACUM a fost lansată de președintele Igor Dodon acum câteva săptămâni, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune.
 (Igor Dodon, șeful statului)
„În raioane nu cred că vom avea probleme, pentru că se cunoaște foarte bine unde este electoratul de stânga, unde este electoratul de dreapta. Noi mai puține șanse avem pe zona centrală, noi avem mai multe în sud. Noi știm lucrul acesta. Nu cred că-n raioane vor fi așa lupte dure. Un subiect sensibil este Chișinăul. Aici, noi trebuie să avem o înțelegere din start. Noi o să avem candidatul nostru și ei o să-l aibă pe al lor. În Chișinău, fiecare merge doar cu mesaje tehnic-profesioniste”.
Vă amintim că alegerile locale vor avea loc la data de 20 octombrie.