Eşti aici

Maia Sandu a primit pază de stat la indicația lui Dodon

Președintele ales, Maia Sandu, a primit joi pază de stat și mașină de serviciu la indicația președintelui în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon.  Și asta deși noul șef ales al statului urma să dispună de acest serviciu abia după învestirea în funcție. Totuși, în urma deciziei luată de Dodon, Sandu a primit un automobil de serviciu și un șofer din cadrul Serviciului de Pază și Protecție de Stat.

„Eu am luat decizia și am dispus cu paza să fie acordată doamnei Maia Sandu, săptămâna aceasta, cu toate că legislația nu presupune și Maia Sandu care a refuzat în luna aprilie și a dat în judecată SPPS-ul acum a acceptat paza și are pază și la scară. De aceea, haideți să oprim aceste speculații”.

Totodată, Igor Dodon a mai spus că Maia Sandu a avut dreptul la pază de stat până la 14 noiembrie, în calitate de fost prim-ministru.

„Maia Sandu a avut dreptul la pază de stat până la 14 noiembrie, în calitate de fost prim-ministru. La 28 martie curent doamna Maia Sandu a refuzat paza, a scris cerere. Serviciul Protecție și Pază de Stat nu a acceptat acest refuz, dar doamna Sandu a mers în judecată, astfel că SPPS a renunțat”.

Amintim că Maia Sandu este noul președinte al Moldovei, după ce în cadrul turului doi al scrutinului prezidențial a acumulat un scor final de 57,72% dintre voturi, față de 42,28%, rezultatul obținut de contracandidatul său, Igor Dodon.