Eşti aici

Marian Lupu. admis la șefia Curții de Conturi

Democratul Marian Lupu a trecut astăzi de proba interviului pentru funcția de șef la Curtea de Conturi, post pe care-l poate obține oficial joi, dacă va primi votul Parlamentului. Fiind unicul candidat care și-a depus d osarul pentru șefia CC, Marian Lupu a spus că nu exclude că acest nou pas va pune punct vieții sale politice.
SNC: 2.17-2.31 + 2.34-2.40 (Marian Lupu, șeful fracțiunii parlamentare a PDM)
„14 ani în Parlament este o perioadă arhisuficientă. Eu nu sunt adeptul ideii că cel care este venit în politică trebuie să plece din ea odată cu propria sa moarte fizică. Trebuie să fie o dinamică. Și în politică trebuie să fie o dinamică, și în viața personală, și în viața profesională. Este foarte simplu.”
În acest sens, democratul a ținut să mai precizeze că nu se va implica în mersul campaniei electorale care se desfășoară în această perioadă.
Cât despre prioritățile sale, dacă va prelua Curtea de Conturi, Lupu a declarat că decizii va lua doar după ce va analiza mai multe lucruri.
SNC: 4.38- (Marian Lupu, șeful fracțiunii parlamentare a PDM)
„Va fi o perioadă, fie de-o lună, fie de două luni de zile, de screening, de analiză în mod evident, în consultare cu alți membri ai Curții de Conturi, și abia după asta vom ieși toți împreună cu concluzii dacă e nevoie de schimbat, ce anume și în ce termini?!”
Precizăm că președintele Curții de Conturi este numit prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de cinci ani.