Eşti aici

Măsurile luate de autorități în Transnistria

Măsurile legate de prevenirea și combaterea pandemiei de Coronavirus luate în stânga Nistrului sunt exact aceleași pe care le ia și Chișinăul, anunță noul vicepremier pe Reintegrare, Cristina Lesnic, care afirmă că, în momentul de față, discuțiile dintre cele două părți nu se mai axează pe politică, toată atenția fiind îndreptată spre sănătatea cetățenilor. Afirmațiile au fost făcute în urma unui briefing de presă. Vor fi categorii totuși privilegiate, care vor avea însă condiții stricte de respectat.

„Este vorba despre fermierii care au terenuri după traseul Râbnița-Tiraspol, cu condiția că aceste persoane nu vor fi în contact cu alte persoane și se vor dedica doar pentru terenurile agricole. Mult mai mult, o altă categorie se referă la funcționarii din penitenciare și la polițiștii care deservesc zona limitrofă, angajații serviciilor de urgență și pompieri, precum și angajații serviciilor de întreținere și reparație a rețelelor electrice și de gaze naturale”.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a mai spus că autoritățile de la Chișinău au reușit să transmită în regiunea transnistreană două loturi de medicamente și produse farmaceutice. Totodată, din cauza stării de urgență, a fost suspendată activitatea a două ghișee ale Agenției Servicii Publice, dislocate în Râbnița și Tiraspol.

Până în prezent, cel puțin șase cazuri de COVID-19 au fost confirmate în regiunea transnistreană, iar alte peste 1500 de persoane se află în autoizolare.