Eşti aici

Ministru: Se scot bani din țară și se duc în zone off-shore

În momentul de față, sume importante de bani, fie cash, fie prin transferuri, sunt înstrăinate de la mai multe instituții de stat și duse în diferite zone off-shore.  Avertizarea vine de la noul ministru al Economiei din Guvernul Sandu, Vadim Brânzan, care, într-o conferință de presă a îndemnat instituțiile abilitate să fie foarte atente în legătură cu acest aspect.
SNCVideo: 05:40-05:59 (Vadim Brânzan, ministrul Economiei și Infrastructurii)
„Deține informații conform cărora, în ultimul timp, au loc extrageri mari de mijloace bănești de pe contul companiilor cu capital de stat, fie în numerar, fie prin transferuri, pe conturi off-shore”.
Ministerul Economiei, spune Brânzan, va pune ochiul pe fiecare companie, iar cei care vor fi găsiți vinovați, adaugă noul ministru, vor plăti scump.
SNCVideo: 06:45-07:18 (Vadim Brânzan, ministrul Economiei și Infrastructurii)
„Vă asigur că, în cazul în care agenții economici cu capital de stat se adeveresc a fi implicați în astfel de tranzacții ilegale, care au adus prejudicii statului, toate persoanele implicate, indiferent de poziția ocupată, vor fi trase la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare”.
Anterior, și președinte Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate, a declarat că sume importante de bani ar fi scoase din țară, iar mai multe familii ale unor democrați ar fi plecate deja în străinătate. Vicepreședintele PD, Andrian Candu a negat acest lucru.