Eşti aici

Minore de 13 ani exploatate sexual

Minore de 13 ani exploatate sexual. Două grupări criminale suspectate de trafic de ființe umane, reținute de oamenii legii. Aceștia impuneau minore să presteze servicii sexuale în capitală, informează UNIMEDIA.

În primul caz fete de 13-15 ani erau impuse să presteze servicii sexuale în stradă. Capul  grupării s-a dovedit a fi o femeie de 34 de ani originară din Rusia care acționa împreună cu câțiva complici. Fetele erau strict supravegheate de către aceștia fără a avea posibilitate să fugă.

Potrivit poliției, fetele proveneau din familii defavorizate iar părinții acestora nu se interesau de soarta lor.

În cel de-al doilea caz  victimele erau eleve la o școală profesională din capitală. Acestea erau recrutate  de către o altă minoră la fel elevă în acea școală. La început fetelor li se propunea să lucreze în calitate de maseoze după care ulterior au fost convise să presteze și servicii sexuale. Membrii grupării, șapte la număr acționau prudent, schimbând o data la trei zile apartamentele în care minorele prestau servicii sexuale.

Patru fete au fost scoase din ghearele sclaviei sexuale în acest caz în an primul caz, trei vicitme. Acestea vor beneficia de ajutor din partea organizațiilor de profil pentru a se recupera și a se integra ulterior în societate.

Dacă vor fi găsiți vinovați supecții din ambele grupări riscă de la 15 până la 20 de ani de detenție  sau închisoare pe viață.

Foto: adevarul.ro