Eşti aici

Moldova, acoperită de zăpadă

În ciuda faptului că s-a vorbit cîteva zile de Codul Galben de ninsoare, autoritățile noastre au fost luate, din nou, prin surprindere, respectiv Moldova a fost acoperită, la propriu, de fulgii de nea.
Peste 100 de accidente rutiere, unele mai grave, altele mai ușoare, produse pe traseele naționale. Zeci de șoferi și numeroși pietoni ajunși la spitale cu diferite traumatisme. Cîteva localități rămase fără curent electric. Și mai toate drumurile și trotuarele din țară bloacate. Acestea sunt doar cîteva date despre o țară înzăpezită. 
Mai mult, în ciuda faptului, că la primele ore ale dimineții autoritățile au declarat că pe principalele trasee din Moldova se circulă în condiții de iarnă, peste puțin timp, acestea au decis să închidă pentru camioane și autocare drumurile spre vămile Sculeni, Basarabeasca, Ceadîr-Lunga și Molovata. Și asta deși cei responsabili de „lupta” contra intemperiilor naturii au declarat că sute de muncitori și utilaje speciale au lucrat non-stop, aruncând mii de tone de material antiderapant.
Tot din cauza valului abundent de zăpadă și a vizibilității reduse, și zeci de avioane au rămas blocate pe Aeroportul Internațional Chișinău. Totodată, zăpada, atât de așteptată de micuți, le-a interzis la mai mult de 220 de școlari să ajungă la ore. Ce ține de Chișinău, lucrurile nu au stat mai bine nici aici. Astfel, în cadrul ședinței operative a celulei de criză, viceprimarul Nistor Grozavu a cerut ajutorul Guvernului pentru curățarea capitalei de zăpadă. Precizăm că în cadrul aceleiași ședințe, ministrul economiei Chiril Gaburici a cerut ca să fie implicată și Armata Națională în procesul de deszăpezire.