Eşti aici

Moldova, învinsă și de Grecia

Ghinionul continuă pentru Moldova, care a cedat și împotriva Greciei, scor 0-2, în cel de-al treilea meci din cadrul Ligii Națiunilor.

Veniți după umilința istorică suferită în amicalul contra Italiei, „Tricolorii” au făcut un nou meci foarte slab și la Atena, unde gazdele au avut prim-plan-ul pe durata celor 90 de minute.

Astfel, fără nicio presiune din partea jucătorilor noștri, grecii, care au jucat o repriză în superioritate numerică, după eliminarea lui Posmac, au deschis scorul în minutul 45, printr-un penalty transformat de Bakasetas. După reluare, nimic nou, respectiv, în minutul 50, Mantalos a stabilit scorul final, cu un șut din opt metri.

De menționat că Moldova a avut șansa de a reduce din diferență, în minutul 88, dar Milinceanu a ratat de la punctul cu var.

La finalul celor 90 de minute, Engin Firat a dat vina pentru această înfrângere pe greșelile de arbitraj.

„După acel minut 46 ceva s-a întâmplat și nu știu dacă trebuie să râd sau nu. A fost o luptă cum se întâmplă de zece ori într-un meci și nu înțeleg cum se poate de acordat la așa o fază și cartonaș roșu și penalty? A fost momentul care a decis soarta meciului.”

După această înfrângere, naționala noastră a ajuns la 12 meciuri consecutive fără victorie. Mult mai rău este faptul că 11 dintre acestea sunt înfrângeri, ultimul succes adjudecat de „Tricolori” fiind reușit pe 8 iunie, 1-0, contra Andorei.

Pentru Moldova urmează al patrulea meci din cadrul Ligii Națiunilor, contra Sloveniei, care se va disputa pe 14 octombrie, la Chișinău.