Moldova, noi negocieri cu FMI

Moldova începe negocierile pentru un nou program cu Fondul Monetar Internațional. Discuțiile vor fi purtate în perioada 7-22 iulie, notează moldstreet, care face referire la reprezentantul permanent al FMI în țara noastră, Volodymyr Tulin.

Potrivit sursei citate, se va negocia pentru un program nou pe trei ani, care se va axa pe un set complex de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, susținerea procesului de restabilire după pandemia COVID-19, promovarea bunei guvernanțe și la mobilizarea finanțării externe.

De asemenea, discuțiile se vor axa pe protejarea independenței Băncii Naționale a Moldovei, lucru care va consolida cadrul de combatere a corupției și promovarea statului de drept, a mai spus Tulin.

Amintim că Moldova a primit ultimul credit, unul de urgență, în sumă de 235 de milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internațional pe 17 aprilie, la cererea autorităților noastre, astfel încât să facă față impactului economic al pandemiei COVID-19.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata